Om oss

Foreningen til Fornebos Vel omfatter ca. 130 eiendommer på Lagåsen som er skilt ut av Fornebo gård, gårdsnummer 41. De nøyaktige Vel-grensene er nedtegnet på kartet som vist under.

Velet administreres av et Velstyre. Dette koordinerer tiltak som bidrar til felles trivsel blant beboerne og søker å ivareta medlemmenes fellesinteresser.

Alle som bor på Lagåsen, bør være medlemmer i Foreningen til Fornebos Vel. Les mer om vellets arbeid under Medlemsinformasjon .

Du kan lese våre vedtekter her.


Barnehagen på Lagåsen

Barnehagen VIER  ligger i Lilløyveien 8 på Lagåsen. Søknadsfrist for hovedopptaket er 1. februar hvert år. Beboere på Lagåsen har fortrinnsrett.


Aktiviteter

Foreningen til Fornebos Vel arrangerer jevnlig diverse aktiviteter for å bevare området og skape møteplasser or beboere. Under er en oversikt over de vanligste av våre årlige sammenkomster.

  • Vårdugnad:  Hvert år samles vi alle på stranden til vårdugnad i begynnelsen av mai. Innkalling kommer i postkassen, i tillegg til å bli annonsert på nettsidene. Hver enkelt tar med med rive og trillebår, samt arbeidsklær. Styret ordner beis og nødvendige redskaper. I forbindelse med vårdugnaden, blir containere til hageavfall plassert ut noen dager før dugnaden – en på stranden og en ved Fritjof Nansens vei nr. 6.

  • St. Hans feiring :  Hver St. Hansaften samles vi på stranden fra ca. kl. 18.00. Hver enkelt tar med sin egen grillmat. Styret står for aktiviteter for barna og dessert. Bålet blir vanligvis tent mellom 19 – 20.

  • Kulturtreff:  Vi har jevnlige kulturelle sammenkomster. Tidligere har vi hatt blant annet hatt kåseri ved Odd Børretzen på Polhøgda og innslag om Lysakerkretsen. Kom gjerne med forslag til ønskete kulturelle innslag til styret!

Historikk

Lagåsen er et område med mye historikk. Mer om dette kan leses under fanen Kultur & miljø .

Bilde-om-oss